“Ik eet het liefst een broodje bal”
21606
post-template-default,single,single-post,postid-21606,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.3.2,woocommerce-no-js,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

“Ik eet het liefst een broodje bal”

“Ik eet het liefst een broodje bal”

Even voorstellen:

Ik ben Ron Meurink, 68 jaar oud. Geboren in Den Haag en nu wonende in Rijswijk. Na 51 jaar werken lekker met pensioen. 

Wat heb je met koffietenten?

Een koffietent betekent voor mij een gezellige plaats waar mensen een bakkie kunnen doen en een broodje kunnen eten. Om die reden kwam ik altijd in de koffietent. 

Hoe vaak kom en hoelang kom je al in de koffietent? 

Niet zo vaak meer als vroeger. Toen zat ik dagelijks in de koffietent. Nu nog maar af en toe. Vanaf de jaren 70. 

Wat is je favoriete koffietent en wat eet en drink je er het liefst?

De Laak ( Koffieboot ) is mijn absolute favoriete tent. Ik eet het liefst een broodje bal of een broodje half om. Op het Statenplein meestal Sate. En het liefst drink ik een bakkie koffie maar een biertje gaat er ook wel in. 

Het leukste aan een koffietent is…

De gezelligheid en de gesprekken. Waar je ook komt het is er meestal wel gezellig.  

Wat is je het meest bijgebleven van iets dat gebeurde in de koffietent? 

Bij Frans Frauenfelder in de Engelenburgstraat. Een klant vroeg “Frans, heb je nog een bakkie” Waarop Frans zei: “Gooi je koppie maar “En daar vloog het kopje door de zaak. 

Ik hoop dat de koffietenten nog lang blijven bestaan.

Dankjewel, Ron!

Heb jij ook wat leuks te vertellen over koffietenten? Of zou je ook graag geïnterviewd willen worden? Laat het me weten! ?

No Comments

Post a Comment