De eerste lichting is de deur uit!
21667
post-template-default,single,single-post,postid-21667,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.3.2,woocommerce-no-js,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,,qode_menu_,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

De eerste lichting is de deur uit!

De eerste lichting is de deur uit!

Begin 2018 ontstond het idee om foto’s te nemen van alle Haagse koffietenten die nog overeind staan. Dat ging vrij makkelijk. Halverwege leek het me leuk om ze ook van binnen te fotograferen. Ook dat ging vrij makkelijk. En wat was het leuk zeg.

Al snel ontstond het idee om van al die foto’s een boek te maken. Een boek vol met foto’s en quotes van wat er zich binnenin de koffietent afspeelt. Samen met mijn vormgevers van Kwartier M besloot ik 7 koffietenten van binnen te fotograferen: Koffietent de Prinsevink, koffietent ’t Pleintje, koffietent de Koning, koffietent Aagje, koffietent Sjaak, koffietent de Aanloop en koffietent Statenplein. Een aantal keer kwam ik over de vloer om te fotograferen en ik heb er ontzettend van genoten.

En toen begon het zware werk; het boek maken. Gelukkig deed ik dit niet alleen. Mijn vormgevers Marit en Marte hielpen me hiermee. Uiteindelijk was het zover: 28 juni ontving ik het boek.

Signeren, inpakken en verzenden. Ik veranderde mijn baan als fotografe naar tijdelijke post-inpakker-en-verzender. 10 kilo aan boeken zeulen naar het postkantoor in de bloedhitte. Je moet er wat voor over hebben 😉 Maar wat is het allemaal leuk om te doen. De eerste lichting boeken is de deur uit, op weg naar hun nieuwe eigenaren. Oh wat hoop ik dat jullie het boek net zo mooi vinden als ik. 196 pagina’s vol met foto’s, quotes, een handige kaart en nog meer.

Heb je ‘m nog niet in huis? Bestellen maar! Of ga naar boekhandel Douwes op de Herengracht en neem ‘m gelijk mee.

No Comments

Post a Comment